ПАРТНЬОРИ

Schaeffler Group    Сачмени, ролкови, иглени лагери
www.schaeffler.com

Schaeffler Group е немска инженерингова група и водещ световен доставчик за промишлената и автомобилната индустрия. В групата има няколко продуктови марки INA, FAG, LuK и др. Обединената компания е под шапката на корпорацията “Schaeffler AG”. Компанията е синоним на най-високо качество, изключителна технология и силна иновативна способност. The Schaeffler Group има решителен принос за „развитието утре”. С висока точност на компоненти и системи в двигатели, трансмисии и шасита, както и при търкалящи и плъзгащи лагерни решения за голям брой промишлени приложения. Компанията генерира продажби от около 12.1 милиарда евро през 2014 г. С повече от 82 000 служители по целия свят, Schaeffler е един от най-големите европейски технологични компании - семейна собственост. Групата има световна мрежа от производствени звена, научноизследователска и развойна дейност и търговските дружества при приблизително 170 локации в 50 държави. Главната квартира е в Херцогенаурах, Германия.
OPTIBELT Group           Задвижващи и трапецовидни ремъци
www.optibelt.com

OPTIBELT Груп се смята за един от водещите поизводители на високоефективни задвижващи ремъци.
Началото е през 1872 година, когато Емил Арнц основава “Höxtersche Gummifädenfabrik”, позовавайки се на солидни познания и жажда за приключения. Той и десет енергични служители произвеждат каучукови нишки, като първи клиенти са били текстилни производители от родния му град Вупертал. През 1948 г., времето след Втората световна война, става ясно: разработения V-образен ремък става незаменим при пренасянето на мощност в задвижванията.

Продуктите OPTIBELT се използват, когато се изисква издръжливост и качество, без да се правят никакви компромиси: в машиностроенето, в автомобилния бранш, инженерен сектор, при домакински уреди или селско стопанство.
В семейната компания работят около 1800 служители по целия свят. От централата на Höxter (Северен Рейн-Вестфалия), OPTIBELT групата на Arntz има осем производствени мощности в шест страни. Те всички са ангажирани с общ универсален код на управление: осем места, шест държави - едно качество!

TEMAC As.                                          
www.temac.cz

Безазбестови уплътнителни материали:
клингерит, набивки, топлоизолационни материали Темак е водеща Централноевропейска компания за производство и дистрибуция на индустриални гарнитури и уплътнения, с приложения в енергетиката, индустрии като газ, нефт, нефтопродукти и химическа, общи машино-строителни отрасли.
Поради внедряване на нови тенологии и редица международни сертификати за качество, в портфолиото от клиенти на Темак са компании като Slovnaft (MOL), Shell, Unipetrol Group, PKN Orlen, Газпром и множество филиали на Eriks (Royal Econosto Group, Холандия).

През 1994 г. компанията започва призводството на уплътнителни материали на основата на синтетични арамидни влакна.
Нови технологии в улътнителните материали Темак, разполага със собствен научно-изследователски отдел, където разработва, изпитва и произвежда широка гама от решения за запечатване в сътрудничество с водещи международни доставчици на суровини. Компанията работи в дългосрочен план като е сертифицирана с международни сертификати ISO 9001 и ISO 14001.
Böhler Welding
www.boehler-welding.com

Eлектроди и тел за заваряване
През 1870 г. във Виена, Австрия, братята Böhler основават Böhler & CO.
Днес, Böhler Welding, обединила търговските марки на продуктите „Böhler“, „T-PUT“, „Avesta“ и „UTP“ в глобалната бранд мрежа Фьост Алпине Böhler Welding, е с над 85 години известност като иновативен производител на заваръчни консумативи зас ъвместно заваряване във всички големи електродъгови заваръчни процеси. Böhler Welding има водеща позиция в световен
мащаб по отношение на средни и високотемпературни заваръчни процеси, което е постоянен и основен фокус.
Böhler Welding предлага уникално в световен мащаб пълно портфолио от продукти на заваръчни консумативи от собствено производство.
С международна мрежа от 34 търговски компании и 11 производствени единици по целия свят, Böhler Welding е в непосредствена близост до клиентите и да предлага подкрепа за ежедневните оперативни предизвикателства на завърчната технология.

Elektrode Jesenice      
www.elektrode.si
 
Eлектроди и тел за заваряване

Компанията Elektrode е производствено подразделение на групата SIJ - Словенска стомана.
Elektrode Jesenice, предлага консумативи за заваряване и е най-големият производител на заваръчни материали както в Словения, така и в Европа, с развитието на технологиите и производството, традиция повече от 70 години.
Производствена програма включва заваръчни материали за употреба, полуавтоматично и автоматични роботи за заваряване на всички видове стомани и различни цветни метали.

Продуктите са със свидетелства и изпитани съгласно Eвропейските норми, сертифицирани с най-важните международни сертификати като TUV, DB, GL, BV, LR, ABS, DNV, RINA, RS и др.


IWIS – Germany   Задвижващи вериги
www.iwis.de 

​Движещата сила на висококачествени решения - страстта да придвижваш света напред
Където човек и машина, прецизност и съвършенство, опит и мотивация вървят заедно, се ражда динамиката: мисията на IWIS е да осигури надеждно, безопасно и чисто предаване на силата на двигателите.
Промишлени вериги от IWIS: прецизност в своята най-съвършена форма за вашите машини
Промишлени вериги са всеобхватна селекция от висококачествени стандартни продукти, както и голям брой специални вериги, които са специално създадени, за да удовлетворят индивидуалните изисквания на клиента. Всички задвижващи вериги спазват самоналожените в IWIS високи корпоративни стандарти за техническо съвършенство, върховно качество и клиентска удовлетвореност.

Ролкови вериги със специални приспособления. ESBELT – Spain    Плоски ремъци и транспортни ленти
www.esbelt.com

 
Esbelt e основана в Барселона (Испания) през 1970 г.
Esbelt има значително международно присъствие, като изнася 70% от своя-
та продукция в повече от 85 страни.
Нейната конкурентоспособност се основава на три основни елемента: опти-
мално съотношение качество-цена, много гъвкава организация, както и най-
кратките срокове за доставка в сектора.
Благодарение на последователната си политика за продажби, Esbelt е при-
добил голям опит и ноу-хау чрез работа с независими дистрибутори и наличи-
ето на екипи, които са в състояние да предоставят 24-часово обслужване.
Esbelt произвежда широка гама ленти чрез екструзия, изработени от PVC,
полиуретан и полиолефин, разположени напречно на лентите повдигачи за
продукти или надлъжно като ограничител или за насочване.
ROTARY SHAFT SEALS
www.dichta.com

СЕМЕРИНГИ
Dichta проектира, произвежда и разпространява уплътнения на валове и други уплътнителни продукти с най - високи стандарти за качество, използвайки модерни производствени техники и одобрени системи за качество.

Beco Bearings & Components Srl
www.becoitalia.com


BECO са италиански производител с 20-годишен опит на специализирани лагери и лагерни възли за екстремни температури. Високотемпературните им лагери и лагерни възли са проектирани да осигурят повишена надеждност, образована сложност и намалено въздействие върху околната среда при работни температури над 350 ° C (660 ° F).


Gambit
https://www.gambitgl.pl

Тъканите ленти за спирачки са предназначени за всички видове спирачки и барабанни съединители в най-отговорните приложения. Те се характеризират с висок и стабилен коефициент на триене, леко променящ се под въздействието на температурата. Те гарантират най-високите изисквания за безопасност, тъй като благодарение на тяхната конструкция те не
се разрушават внезапно в най-лошия случай. Тези ленти са изградени на основата на високоякостни, термично устойчиви прежди, характеризиращи се с висок коефициент на триене. Специално, патентовано тъкане гарантира, че дори при най-трудните условия на работа лентата не се разслоява и въпреки счупването дори на единични нишки, не се скъсва. Специална маслено-синтетична импрегнация осигурява стабилни условия на спиране при широк диапазон от температури.IMA Abrasivi
www.imabrasivi.itОснована през 1975 г., IMA Abrasivi е водеща компания в производството на дискове за рязане и шлайфане. Член на OSA
(Организация за безопасност на абразивите) от 2007 г., IMA има голям дял от пазара в Италия и в международен план със своите търговски марки IMA, GOLD и IMACH3.

​GUFERO Rubber Production s. R. O.

www.gufero.comGUFERO е основана през 1989 г. и първоначално се е фокусирала върху разпространението предимно на клинови ремъци и други уплътняващи компоненти. С високо качество и много ниски цени, Gufero постепенно влезе между добре известни доставчици на гума, гумен уплътнителен шнур, маншети, уплътнителни ръкави и др.